Снимка на седмицата | Клубове | Лексикони | Пъзели | Фейсбук

Предложения за Игри навън

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НОВИ И СТАРИ ДОБРЕ ПОЗНАТИ ИГРИ НАВЪН

Игрите на свеж въздух, подобряват моториката, координацията, развитието на фантазията и способността за концентрация. В игрите навън децата се учат и на социално поведение, напр.- хубаво е да си победител, но за съжаления понякога и губиш.


Преодоляване на препятствия


Ето как се играе: отдолу, отгоре, между... Напр. прескачане на по-големи или по-малки кофички, следва мушкане под пейката, заобикаляне на голяма саксия или камък и... Пуснете своето въображение на воля и в зависимост от това с какво разполагате в момента, дали сте във вашата лична градина или в парка, наредете по своя идея препятствия, чието преодоляване отговаря на възрастта, способностите и телосложението на играещите деца.

Преодоляване на препятствия

Какво ви трябва: всичко, което прецените, че е достатъчно стабилно и никой няма да се нарани, напр. кофи, кош за пране, пейка, хамак, плажен дюшек.

Варианти:
може да направите две еднакви препятствия и да организирате състезание между две деца. За още по-голямо напрежение може да засичате и време.

Брой играчи:
по желание

Възраст: от  3 годиниОткрий съкровището!


В началото на играта децата получават лист със задача, която трябва да решат или с указания как да стигнат до мястото, където е следващия лист.
Задачите могат да бъдат гатанка, довършване на изречение или стихотворение, които да дават отговор на въпроса къде е скрит следващия лист.

Открий съкровището

За да направите по-интересно преследването на целта, нека в края на играта, децата ги чака „съкровище-изненада”. В зависимост от възрастта на децата това може да бъде напр. шоколад, сладолед, играчка, билети за кино и ....Нека няма граници пред Вашата фантазия!

Варианти: ако имате достатъчно време за подготовка, може предварително да снимате някои от скривалищата и да използвате разпечатаните снимки за указания.
Ако играете с повече деца, може да ги разделите на два съревноваващи се отбора.
Вместо задачи, използвайте рисунки за указания, ако децата все още не могат да четат. За улеснение, в случай че играете вурху асфалт, може да използвате тебешир, за да укажете накъде да се движат участниците.

Какво Ви е необходимо?
  • Лист и химикал
  • Евентуално тебешир и фотоапарат
  • По желание балони, за да отбелязвате разкритите скривалища
  • „Съкровище”
Играта е подходяща за деца на 5 и повече години, в зависимост от степента на трудност и големината на полето за игра.

И още всички игри, които помните от Вашето детство: стражари и апаши, гоненица, криеница, пускам пускам кърпичка, двама са малко, трима са много, народна топка, дама, ластик, сляпа баба.


Новини!

4 април Рожден ден Рожден ден делфинче басеин деца село деца училище празник цветя играя си рожден ден парти